Вестник

Вестник "Българска гора" - 2015 г.
СЛБ от 2005 г. издава вестник "Българска гора", където е представено отношението на съюза по различни въпроси, свързани с живота на съюза и проблемите на българското лесовъдство. Вестникът е трибуна на лесовъдската колегия за изразяване на отношение по проблеми, експертни мнения и оценки, свързани с подобряване на дейността на горския сектор.
На 16 октромври тържествено бе отбелязана 100-годишнината на горската служба в Благоевград. Официални гости на събитието бяха доц. Георги Костов- заместник- министър на земеделието и храните инж. Иван Гергов-директор на РДГ- Благоевград,...
Срещата бе открита от Михаел Диймър- президент на СЕЛ, и проф. Пьотър Паскалиц- Якубович от Факултета по горско стопанство на Университета по природни науки на Варшава- организатор на срещата в Полша.
Тази година Седмицата на гората под мотото "Гората- мост към бъдещето" излезе от традицията да бъде отбелязвана в първата пълна седмица на април и започна на 31 март с поднасяне на венци пред Мемориала на лесовъдите, отдали живота си за българската гора, в парковото пространство на Лесотехническия университет...
Ръководството на Съюза на лесовъдите в България с благодарност отбелязва усилията на широк кръг от хора, общественици, публични личности и политици, проблемите на българското горско стопанство да се поставят в центъра на общественото внимание.
На 23 декември 2014г. Държавното ловно стопанство "Тервел"- гр. Тервел, чества два юбилея- 80г. от създаването на Горско стопанство и 40г. на Дърваното ловно стопанство. Не бе забравена и важната за колегията годишнина- 135-ата организираната горска служба в България.

От нашата галерия

+ Виж повече

Вестник

брой 85 / 2022

Последни новини

10.04.2022

Служители на РДГ София и ТП ДГС Самоков отдадоха заслужена почит на лесовъдите и горските работници, дали своя принос за създаването и стопанисването на нови гори и техникоукрепителни съоръжения във водоснабдителния басейн на яз. "Искър".

+ Прочети повече