Новини

Лесовъд на годината 2011 г.

На 2 април 2012 г. в гр. Враца лесовъди на България се събраха да открият за 87-ми път своят професионален празник - Седмицата на гората. 
Събитието бе открито от инж. Юри Миков – директор на Северозападното предприятие – гр. Враца. Присъстващите бяха поздравени от Мирослав Найденов - министър на МЗХ и  Десислава Танева – председател на Комисията по земеделие и гори.

В първия ден от честванията на Седмицата на гората се проведе церемонията по награждаването на лесовъдите с принос за българската гора през миналата година. Отличията бяха връчени от д-р Мирослав Найденов и проф. д-р Иван Палигоров 9 Председател на СЛБ. Званието „Лесовъд на годината”, придружено с плакет и грамота на Изпълнителната агенция по горите и почетен знак и сертификат на Съюза на лесовъдите в България, с вълнение прие младият лесовъд от Пиринския край инж. Марко Запрев – зам. директор на ДГС – Гърмен (ЮЗДП). Негови подгласници станаха инж. Севдалина Иванова – главен експерт в РДГ – Стара Загора, и инж. Илия Костянев – главен експерт в РДГ – Пазарджик. С приза „За цялостен лесовъдски принос” бе удостоен инж. Стойчо Бялков – директор на Дирекция „Гори и лесовъдски дейности” в ИАГ.

За първи път Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите учреди приза „Значителен принос за популяризиране и повишаване на имиджа на лесовъдската професия”, чийто носител стана главният редактор на сп. „Гора” инж. Борис Господинов.

От нашата галерия

+ Виж повече

Вестник

брой 85 / 2022

Последни новини

10.04.2022

Служители на РДГ София и ТП ДГС Самоков отдадоха заслужена почит на лесовъдите и горските работници, дали своя принос за създаването и стопанисването на нови гори и техникоукрепителни съоръжения във водоснабдителния басейн на яз. "Искър".

+ Прочети повече